Wecall är min andra familj

 

Ann Åslund startade sin resa på Wecall 2009 för att arbetsträna efter en sjukskrivning. Hon har gått från att arbetsträna tre timmar om dagen som administratör till att vara gruppchef för ett av Wecalls större försäljningsprojekt.

 

 

Att det går att utvecklas inom företaget Wecall är Ann Åslund ett levande bevis på. Innan hon klev in på Wecall jobbade hon på Sundsvalls sjukhus på arkivet.

– Jag var tvungen att byta bana på grund av dålig rygg. Min arbetsträning övergick till en anställning som säljare, säger Ann.

Hon berättar att det går att utvecklas på Wecall bara man vill och visar framfötterna. Ann Åslund har en bred roll där hon förutom sitt stora försäljningsprojekt även leder små projekt som kommer in ibland. Det kan exempelvis vara kundbokningar eller produktåterkallelser.

 

Trivs på sitt jobb

Det händer mycket och den ena dagen är inte den andra lik. Det är en av anledningarna till att Ann trivs på jobbet. Men framförallt beror det på andan som genomsyrar företaget.

– Vi har en fin gemenskap trots att vi sitter i olika grupper. Vi är som en familj. Wecall är som min andra familj.

Ann berättar vidare att hon inte kan minnas en enda dag som hon inte velat gå till jobbet. Kollegorna hittar på saker tillsammans både på jobbet och privat. Det är ett härligt gäng och Ann känner att hon kan lita på sina kollegor.

– Det finns alltid någon att bolla tankar och ideér med. Det är en familjär och varm känsla hos oss. Vi trivs med varandra och det är ett vinnande koncept, säger Ann.

 

Att jobba på Wecall

Wecall har ett tydligt och involverande ledarskap där vd:n gärna spelar kort med medarbetarna på rasterna.

– Han är en av oss. Det är inte så många företag som har sin vd sittande på jobbet varje dag. Niklas har gärna roligt med oss samtidigt som han är väldigt tydlig när det är allvar.

Ann berättar också att arbetet på Wecall innebär frihet under ansvar. Hon beskriver det som en rolig arbetsplats med högt i tak.

– Jag andas Wecall. Jag älskar det här stället. Det är en väldigt bra arbetsplats.

Ann Åslund, gruppchef på Wecall

Arbetsuppgifter: Gruppchef över ett försäljningsprojekt där Wecall säljer in medlemsskap till Lantbrukarnas riksförbund. Ann har nio medarbetare under sig och jobbar främst med personalfrågor, administration och coaching.

 

Ann beskriver den perfekta Wecall-medarbetaren:
Ska vara positiv! Ska också vara arbetsvillig och ha hög arbetsmoral. När det handlar om sälj ska man vara driven.